Peuterfysio is voor peuters van +/- 2 jaar tot 4 jaar, die moeite hebben met peutervaardigheden zoals het klimmen, springen en balans. Behandelindicatie voor de peuterfysio kan ook problemen met de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn.

Doelstelling
Bevorderen van het plezier in bewegen en het verbeteren van het ontwikkelingsniveau van het kind, als voorbereiding op een vervolg, zoals bijvoorbeeld reguliere peutergym of een andere sport- en spelvorm.

Welke kinderen komen in aanmerking
Bij elk kind wordt van te voren en na afloop van de groepstherapie een motorische ontwikkelingstest afgenomen. De resultaten hiervan worden met elkaar vergeleken. Zo kunnen we zien of de therapie in een groepje succes heeft gehad. Deze groepstherapie wordt aangeboden als onderdeel van de kinderfysiotherapeutische behandeling.

TaalGym

Kinderen met zowel een spraak/taal ontwikkelingsachterstand als een motorische ontwikkelingsachterstand kunnen deelnemen bij deze combinatie gym. De logopediste van BEO logopedie en de kinderfysiotherapeut oefenen aan de hand van thema's 1x per week met max. 4 kinderen in de groep. De doelgroep varieert van kinderen met het syndroom van Down, ex-prematuren en ontwikkelingsachterstand zonder  aanwijsbare ziekte.

Waar
Praktijk Kinderfysioteam Enschede, Oosterstraat 2-22.


Hoe vaak
Peuterfysio: 10 weken, 1 keer per week in groepje van +/- 4 kinderen.

ZingSpringGym: periode van 3 maanden, 1 keer per week in een groepje van +/- 4 kinderen.

Aanmelding
Via collega's, consultatiebureau en ouders.

Informatie
Heeft u vragen en wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor de peuterfysio neem gerust contact met ons op.

WIJ ORGANISEREN VANUIT DE PRAKTIJK DIVERSE GROEPSACTIVITEITEN:

Een verwijzing is niet nodig

Meld je kind nu aan!

NAAR BOVEN